Izlaganja i filozofske diskusije ovog vikenda u okviru 22. Filozofske škole “Felix Romuliana”

U zaječarskom pozorištu svečano je otvorena 22. Međunarodna filozofska škola “Felix Roimuliana”.

Tema ovogodišnje filozofske škole je “Savremena filozofija društva i budućnost ljudske zajednice”. Okupila je tridesetak filozofa iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Rumunije.

O značaju škole govorli su Vladimir Đuričić, direktor Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović i prof dr Milenko Bodin, direktor Međunarodne filozofske škole. Kako je istaknuto naredne godine se navršava 30 godina od osnivanja Filozofske škole u Zaječaru, 1993 godine. Podsetimo, škola nije radila u periodu od 1999. do 2006. godine, pa se stoga ove godine održava 22. filozofska škola. Čulo se da će naredne godine biti obogaćen sadržaj i proširen ovaj stručno-naučni skup.

Prvog dana rada predstavljen je Zbornik radova sa prošlogodišnje Filozofske škole. Uvodno izlaganje podneo je prof. dr Viorel Vizueranu, dekan Filozofskog fakulteta u Bukureštu (Rumunija).

Izlaganja i diskusije biće organizovani danas i sutra (3. i 4. septembra), u velikoj sali Gradske uprave.

Organizatori filozofskog skupa su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović i Centar za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *