Zaječar: Produžena dva konkursa u oblasti poljoprivrede

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove mehanizacije i opreme za poljoprivredu, kao i konkurs za dodelu podsticaja u stočarstvu za nabavku kvalitetnih umatičenih grla junica, ovaca i koza, produženi su do 9. septembra. Za ova dva konkursa, grad Zaječar je izdvojio ukupno 10 miliona dinara.

I ove godine nastavlja se regresiranje osiguranja u poljoprivredi. Mera se sprovodi preko konkursa za regresiranje troškova osiguranja u poljoprivredi, za koji je predviđeno milion dinara. Ovakav vid podrške predviđen je zbog štete na poljoprivrednim usevima, stoci i drugim resursima, koje su redovan pratilac poljoprivredne proizvodnje, posebno od vremenskih nepogoda. Na konkurs se mogu prijaviti fizička lica – nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava čije se prebivalište i predmet osiguranja nalaze na teritoriji grada Zaječara. Konkurs je otvoren do 31. oktobra.

U toku je i konkurs za podsticaje u voćarstvu kojim je predviđeno subvencionisanje nabavke sertifikovanih sadnica voća za proleće i jesen 2022. godine. Po ovom konkursu izdvojeno je 3 miliona dinara i konkurs će trajati do 15. novembra ove godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *