Izložbom radova zatvara se 28. Sabor likovnih umetnika u Zaječaru

Izložbom radova u foajeu zaječarskog pozorišta, večeras u 18 sati, svečano će biti zatvoren 28. Sabor likovnih umetnika, koji je ove godine okupio stvaraoce iz gradova širom Srbije od kojih su osmorica slikari: Miroljub Sretenović i Milivoje Mišo Štulović iz Kragujevca, Dejan Trajković i Dragan Dejanović iz Vranja, Dragan Bartula iz Loznice, Emil Sfera iz Pančeva, Milan Radaković iz Sombora i Dragan Stokić Rajački iz Zaječara.

Nedim Hadžiahmetović Mafa iz Negotina je vajar, a Rajko Karišić iz Beograda umetnički fotograf i selektor kolonije. Tu je takođe i pesnik Višeslav Živanović iz Kladova, a počasni gost kolonije je književnik Adam Puslojić.

Prema rečima selektora kolonije, uslovi za rad u Zaječaru su izvanredni i veliko je zadovoljstvo biti prisutan u okrilju domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu “Zoran Radmillović”.

Pokrovitelj saborovanja je grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *