Rundek & Ekipa na manifestaciji “Dan vina i lepog raspoloženja” – 27. avgusta na Rajačkim pivnicama

“Dan vina i lepog raspoloženja” je festival koji obeležava početak berbe grožda u vinogradima na Rajačkim pivnicama, kod Negotina, koji će ove godine biti organizovan u subotu, 27. avgusta.

Dogadaj počinje tačno u podne, a na bini u centru Pivnica do večeri smenjivaće se pesnici, zdravičari, hor Lavirint, folklor, DJ-ejevi i lokalni bendovi. Planirana je i izložba fotografija, poseta vinogradima i običaj “gaženja grožda”.

U večernjim satima, od 21 sat, nastupiće Darko Rundek & Ekipa čija turneja ovog leta obuhvata neuobičajena mesta koja su povezana sa prirodom. Na pivnicama će svoju muziku sjediniti sa vinom i prirodom Negotinske Krajine.

Organizatori festivala su Mladi sa Rajačkih pimnica kojima je cilj da autentičan ambijent pivnica predstave svetu i time doprinesu razvoju ruralnog turizma, vinogradarstva i očuvanju tradicije i običaja vinogradarstva u Istočnoj Srbiji.

Realizaciju dogadaja podržali su “EU za kulturno naslede i turizam”, Opština Negotin i Turistička organizacija opštine Negotin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *