BILL GOULD (FAITH NO MORE) ROKONAČELNIK 55. GITARIJADE

Zaječar, tačnije Felix Romuliana, ovog leta je omiljena destinacija svetskih zvezda – nakon Džona Malkoviča Rimsku carsku palatu posetiće i Bil Guld, basista i šef legendarnog benda Faith No More.

Na otvaranju 55. Gitarijade na Felix Romuliani, u sredu 24. avgusta gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Guldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

„Čast mi je i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu“, ističe Guld. „Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična“.

Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje jer se ovde proizvodi njegova rakija „Yebiga“, koju je uspešno plasirao na američko tržište. Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji jede isključivo naše specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Nakon ceremonije otvaranja, nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979. godine.

Gitarijada počinje 25. avgusta i trajaće do 27. avgusta na Kraljevici i ulaz na festival je besplatan. Za fanove je organizovan rok kamp, a očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona.

Pored takmičarskog dela koji je na programu na početku svake večeri u revijalnom delu, tokom prvog dana nastupaće ASCEND, Aleksandar Sedlar, Kerber, Valentino i Texas flood. Druge večeri slede koncerti Bendovera, Bajage i instruktora, Pilota, i nastup grupe Ritam nereda. Poslednje večeri predstaviće se Alisa i Van Gogh, a nakom proglašenja pobednika 55. Gitarije, manifestaciju će zatvoriti bendovi Kanda, Kodža i Nebojša i Goblini.

FOTO: Telegraf.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *