Gudački kvartet “Wonder Strings” na Feliks Romulijani

Gudački kvartet Wonder Strings nastupiće večeras na letnjoj pozornici Feliks Romulijane, čime će biti završeni ovogodišnji “Dani Romulijane”, specijalni program Zaječarskog kulturnog leta. Početak je u 20,30 a i večeras je obezbeđen prevoz do Romulijane i nazad u 19,30 od zaječarskog pozorišta.

Pod zvezdanim nebom Romulijane, nastupiće Wonder Strings kvartet uz perkusije u izvođenju poznatih hitova pop, rok, etno, tango, latino i džez muzike.

U slučaju kiše, koncert će biti održan u jednoj od kula carske palate.

Wonder gudački kvartet svira od 2000. Prvobitna ideja je bila da se muzičarke i muzičari koji su klasično obrazovani bave sviranjem na malo drugačiji način, pa su se tako oprobali i u ostalim muzičkim žanrovima kao što su tango, džez, latino, etno, pop, rok. Usledio je sve veći broj nastupa, te se vremenom ukazala i potreba da oforme i druge sastave. Danas, pored gudačkog kvarteta, koji je ostao njihova baza, Wonder strings u svojoj ponudi ima sastave različitih kombinacija instrumenata.

Organizatori večerašnjeg nastupa su zaječarski muzej i pozorište, uz pokroviteljstvo grada Zaječara i podršku projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”, koji u Srbiji sprovodi GIZ.

FOTO: wonderstrings.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *