Ekipa Grljana osvojila prvo mesto na Regionalnom takmičenju Seoskih igara

Ekipa Grljana osvojila je 1. mesto na Regionalnom takmičenju Seoskih igara Sportskog saveza Srbije održanom u Kučevu. Grljanci su na taj način obezbedili četvrti uzastopni plasman na Državno prvenstvo, gde će se u konkurenciji najjačih sportskih ekipa srpskih sela u Čačku boriti za titulu, piše Glassporta.rs

Najveće zaječarsko selo je na nadmetanju u Braničevskom okrugu na dominantan način stiglo do trofeja najuspešnije ekipe regiona u konkurenciji domaće Neresnice kao prvaka Kučeva, Rudne Glave – predstavnika Majdanpeka, Miloševca iz Velike Plane, Radinca kod Smedereva i Lučica šampiona Požarevca.

Ni kiša i loše vreme nisu sprečili sjajnu sportsku priču započetu na terenima Ekonomsko-trgovinske i Mašinske škole u Kučevu, pa su tako odbojka, poligon, nadvlačenje konopca, rvanje i deo fudbalskog takmičenja okončani u školskoj sali.

Evo i konačnog poretka posle svih 11 sportskih disciplina na Regionalnom takmičenju:

I Grljan
II Rudna Glava
III Miloševac
IV Lučica
V Neresnica
VI Radinac

Pored Grljana plasman na Državno takmičenje koje je na programu od 26. do 28. avgusta u Čačku, obezbedila je i drugoplasirana Rudna Glava, inače šampion Seoskih igara iz 2019. godine.

Grljanci će već sledećeg vikenda imati priliku da najzad stignu do titule najuspešnijeg sportskog sela u Srbiji. Veliko iskustvo iz prethodnih godina i standardna učešća u završnicama Seoskih igara od Rudne Glave, preko Vrnjačke Banje do Uba, veruju da će doći na naplatu. Sigurno je da neće biti lako ni u Čačku, ali u Sportskom savezu grada Zaječara organizatoru i predvodniku ove sjajne družine iz Grljana sigurni su da ova ekipa nije još rekla svoju poslednju reč u ovom prestižnom takmičenju Sportskog saveza Srbije.

Minula godina i Seoske igre na Ubu kada im je za dlaku i jedan jedini bod izmakla i glavna nagrada srpske „kuće sporta“ u vidu terena za mali fudbal i rukomet i dalje se teško zaboravljaju u glavama predstavnika ekipe Grljana, koja je skoro nepromenjena od samog starta Seoskih igara Sportskog saveza Srbije 2019. godine.

Izvor: Glassporta.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *