Duško Rakić (Kanjiža) i Branislav Stanković (Šabac) pobednici 38. “Zlatne bućke Đerdapa” u Tekiji

Na sportsko-ribolovnoj i turističkoj manifestaciji “Zlatna bućka Đerdapa” koja je ovog vikenda po 38. put održana na Đerdapskom jezeru u Tekiji, somovi su nadmudrili alase. Posle dva dana provedena na vodi vešti bućkaroši su na merenje doneli 9 somova ukupne težine 24 kilograma. Titulu najboljeg para poneli su Duško Rakić (Kanjiža) i Branislav Stanković (Šabac) jer su ulovili 4 ribe ukupne težine 9,9 kilograma što je bilo dovoljno za 17.520 poena.

Na ovogodišnjoj somovijadi, od potopljenog ostrva Ada Kale do Hajdučke vodenice, u 22 čamca nadmetala su se 44 ribolovca iz Bugarske, Mađarske i Srbije. Drugo mesto su osvojili Bugari Angel Viktorov i Stanislav Slavčev jer su ulovili 2 ribe teške 10,2 kilograma i to im je donelo 14.900 poena. U njihovom čamcu bio je i som kapitalac dužine 92 centimeta težine 5,9 kilograma. Treće mesto zauzeli su Gabor Marvik i Branko Pal iz Subotice jer su na merenje doneli dva soma ukupne težine 3.650 grama i osvojili su 8.080 bodova.
Na nezvaničnom Svetskom prvenstva u ulovu soma na bućku sa vode se bez ribe vratilo 18 posada. Reč je o tradicionalnom nadmetanju na kome se prastarom drvenom napravom bućkom, lupanjem o površinu vode, riba iz dunavskih dubina mami na udicu.

izvor: TV Kladovo

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *