Predstava “Sladoled” Niškog narodnog pozorišta večeras na Romulijani

U okviru “Dana Romulijane”, specijalnog četvorodnevnog programa u okviru Zaječarskog kulturnog leta na Romulijani, večeras gostuje Narodno pozorište iz Niša sa duodramom “Sladoled”, koju je po tekstu Mira Gavrana, režirao Spasoje Ž. Milovanović. Početak je u 20,30 a i večeras je obezbeđen prevoz do Romulijane i nazad u 19,30 od zaječarskog pozorišta.

“Sladoled je komedija o životu i iz života koji svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci… Sladoled je poslastica sa ukusom pozorišta, koju ćete hteli – ne hteli morati da isprobate. A o ukusu ne vredi raspravljati”, napisao je reditelj Spasoje Ž. Milovanović.

Manifestacija Dani Romulijane je deo bogatog programa Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani, koji organizuju Narodni muzej “Zaječar” i Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović” uz pokroviteljstvo grada Zaječara i podršku projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”, koji u Srbiji sprovodi GIZ.

FOTO: Narodno pozorište Niš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *