Džez koncert Sanje Marković večeras na Romulijani

U okviru “Dana Romulijane” večeras će na kasnoantičkom lokalitetu biti priređen džez koncert benda Sanja Marković i Ensamble. Početak je u 20 sati i 30 minuta. Iz Zaječara je obezbeđen autobuski prevoz svakog dana u 19,30 ispred Pozorišta “Zoran Radmilović”, i povratak nazad nakon koncerta.

Sanja Marković (kompozitor, džez vokal, instrumentalista i producent) rođena je u Beogradu, a živela je na istočnoj obali Sjedinjenih Država. Magistrirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Srbija.

Pored angažovanja u raznim pozorištima i muzičko/pozorišnim grupama kao kompozitor i izvođač (npr. The Secondhanders), Sanja je aktivno nastupala i kao džez pevačica, pišući sopstveni aranžman za Big bend (Koncertna sala Kolarca, Beograd). Paralelno sa tim, razvila je ukus za kratke polukomercijalne forme i imala je nekoliko dobrih klijenata (npr. Leo Burnet, Ujedinjene nacije). Sanja je naučila i nešto o muzičkoj produkciji u “Vater Music Studio” kod Roba Grenobla, Hoboken, NJ – ljubav koja je započela pored njenog oca i strica koji su radili u dva uticajna studija u staroj Jugoslaviji.

Po povratku u Beograd, Sanja je osnovala “Brazilian Jazz Collective” sa kojim je redovno nastupala kao džez pevačica i gitarista (Arlem festival, KCSG, Trg republike, brojni džez klubovi).

I konačno, počelo je novo kreativno poglavlje sa Sanjom koja je producirala svoj prvi album “Ascension” koji je objavljen početkom 2020.

Manifestacija Dani Romulijane je deo bogatog programa Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani, koji organizuju Narodni muzej “Zaječar” i Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović” uz pokroviteljstvo grada Zaječara i podršku projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam”.

FOTO: facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *