Održan 38. Vražogrnački točak, sledi manifestacija u Velikoj Jasikovi

U Vražogrncu je sinoć završena dvodnevna 38. Smotra narodnih običaja “Vražogrnački točak”. Ocenjivao se scenski prikaz običaja i nastup izvornih KUD-ova iz Vražogrnca, Sikola, Oštrelja, Zvezdana i Rgotine, kao selekcija za učešće na Republičkim smotrama narodnog stvaralaštva u Gornjem Milanovcu i Topoli. Selektor Svetlana Azanjac naknadno će doneti odluku ko će učestvovati na pomenutim smotrama.

U okviru manifestacije održano je i takmičenje u kuvanju gulaša. Prema odluci žirija, pobednik je Vladimir Dobrosavljević, drugo mesto osvojio je Radmilo Pavlović, a treće ekipa “Kole i puleni”.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Vražogrnac, a pokrovitelj je grad Zaječar.

U Velikoj Jasikovi kod Zaječara u utorak 16. avgusta biće održana manifestacija “Vlaške lepote Balkana” s ciljem očuvanja kulturnog nasleđa ovog kraja.
Defile učesnika predviđen je u 19,30, a bogat kulturno-umetnički program počinje u 20 sati.
U okviru smotre biće organizovan izbor “Najlepše Vlajne Balkana”. Devojke zainteresovane za učešće na izboru, mogu da se prijave na telefon 060/488-2088.

Biće organizovano i takmičenje u pripremanju kačamaka.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa Turističkom organizacijom Zaječara i mesnom zajednicom Velika Jasikova, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *