Završen tradicionalni turnir “Dođi na basket”

U zaječarskom naselju “Ključ III” završen je turnir “Dođi na basket”. Najvredniju nagradu osvojili su igrači ekipe “Stela i Mangup”, koji su, u konkurenciji seniora, osvojili pehar za prvo mesto i novčanu nagradu u iznosu od 70 hiljada dinara.

Drugo mesto zauzela je ekipa Ribarnice “Sirena”, koja je kao nagradu dobila upola manji iznos novca od pobednika, dok je treće mesto i nagrada od 15 hiljada dinara pripala ekipi “Beer House GB” iz Bora.

U kategoriji kadeta najbolji su bili igrači “Gostoprimnice”, koji su u finalu savladali “Gladijatore” i osvojili nagradu od 25 hiljada dinara, dok su finalisti dobili 12 hiljada dinara. Takođe, trećeplasirana ekipa Auto škola “Formula” nagrađena je novčanom nagradom od 6.000 dinara.

Kada je reč o pionirima, titulu najboljeg ponela je ekipa “Ugijevi puleni”, koji su posle preokreta slavili protiv ekipe “DLB”, dok su u meču za treće mesto i bronzu osvojili igrači ekipe “Jedva se zbrasmo I”.

Dobra atmosefra viđena je i pre finala, kada su teren zauzeli najmlađi učesnici turnira (igrači rođeni 2013. i 2014. godine), koji su odigrali revijalnu utakmicu. Članovi KK “Timok” su u pratnji trenera i roditelja igrali osam minuta.

Najbolji u šutiranju trojke bio je Dušan Petković, koji već drugi put osvaja tu titulu. Za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen je Vladimir Ilić iz pobedničke ekipe “Stela i Mangup”.

Kako kažu organizatori, u sklopu turnira, svih šest dana, stajala je humanitarna kutija, u kojoj je priklupljeno 49.020 dinara. Sav prihod će biti uplaćen humanitanoj organizaciji “Srbi za Srbe”.

Po završetku takmičarskog dela programa, usledila je žurka na kojoj je nastupio reper i hip-hop muzičar „Fox“, a nakon toga je priređen vatromet, ali i bakljada.

Organizatori turnira su Sportski savez grada Zaječara i omladina Kotlujevca, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *