Holivudski spektakl uživo u Srbiji: Džon Malkovič na Feliks Romulijani

Proslavljeni holivudski glumac Džon Malkovič gostovaće na Feliks Romulijani kod Zaječara, u ponedeljak, 8. avgusta od 20:30 časova. U okviru svoje evropske turneje, zajedno sa Orkestrom Bečke Akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom, Malkovič će izvesti „Paklenu komediju“ zasnovanu na istinitoj priči o serijskom ubici koju je režirao Mihael Šturminger, rečeno je danas na pres konferenciji u Beogradu.

Predstava „Paklena komedija“ odigraće se u okviru “Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani” i ArtLink festivala. Organizatori predstave su Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ i Narodni muzej „Zaječar“, uz pokroviteljstvo grada Zaječara. Realizaciju je omogućio projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Vlada Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

„Ovaj poduhvat je izuzetan, a pregovori sa Malkovičevim timom oko realizacije ovog događaja doveli su do sjajnog rezultata zahvaljujući odličnoj saradnji sa Gradom Zaječarom, Pozorištem „Zoran Radmilović“ i Muzejom „Zaječara“. Naš kreativan i posvećen tim je omogućio da se ovo dogodi na Romulijani uz sjajnu saradnju sa Evropskom unijom, sa projektom EU za kulturno nasleđe i turizam, Nemačkom organizacijom GIZ, Eliksir fondacijom i kompanijom ZEPTER“, izjavila je Jovanka Višekruna Janković, direktorka ArtLink festivala.

Direktor Narodnog muzeja „Zaječar“ Vujadin Milošević zahvalio je partnerima koji su učestvovali u realizaciji predstave „Paklena komedija“ i rekao da veruje da je ovo samo deo bogatog programa koji će se dešavati na Feliks Romulijani, kasnoantičkoj rimskoj palati, a sledeći na redu su Dani Romulijane, koji se realizuju uz podršku projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“.

„Velika nam je čast da ćemo ugostiti ovakvu zvezdu, što će doprineti da se Zaječar ucrta na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji. Zaječar ima dugu pozorišnu tradiciju, tako da će gostovanje Džona Malkoviča uveličati kulturnu scenu ne samo Zaječara, već cele Srbije“, rekao je Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

„Džek Unterveger se stalno iznova izmišljao kao ličnost, stvarao lažnu biografiju i uspevao da prevari društvo na groteskan način. Da li je on, dakle, savršen serijski ubica za naše vreme, u kojem dominiraju lažne vesti?“, rekao je Džon Malkovič u svom intervjuu austrijskim medijima povodom predstave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *