Avgustovski program “Zaječarskog kulturnog leta” na Romulijani

Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani se nastavlja već u sredu, 3. avgusta, kada će nastupiti Bora Dugić sa ansamblom „Vetrovi Balkana“ pod vodjstvom Bobana Prodanovića, dok će u subotu, 6. avgusta, biti održan Festival tanga „Mil pasos de tango“.

Kako je predviđeno programom, u ponedeljak, 8. avgusta, biće organiizovan svojevrsni događaj godine kada će na Romulijani nastupiti John Malkovich, Orkestar Bečke akademije i Vroclavski barokni orkestar u predstavi “Paklena komedija-ispovesti serijskog ubice”.

U sredu, 10. avgusta biće priređen koncert Pavline Radovanović, 17. avgusta publika će uživati u koncertu profesora klasične muzike „Veče pod zvezdama“, dok će 18. avgusta, na Romulijani nastupiti Sanja Marković Ensemble.

U petak, 19. avgusta, posetioci će imati priliku da uživaju u predstavi Niškog narodnog pozorišta „Sladoled“, u subotu, 20. avgusta, biće izvedena predstava „Plastične bašte“ Pozorišta „Patos“, dok će u nedelju, 21. avgusta, biti priređen koncert ansambla „Wonder strings“.

Svečano otvaranje Zaječarske Gitarijada zakazano je za 24. avgust na Romulijani, dok će 30. avgusta, biti priređen koncert Nikole Vranjkovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *