“Koncert za klavir u četiri ruke” izvanredan muzički događaj na Romulijani

U okviru” Zaječarskog kulturnog leta” sinoć je na Feliks Romulijani priređen “Koncert za klavir u četiri ruke” egipatskog pijaniste koji živi u Njujorku, Mohameda Šemsa i beogradske pijanistkinje Jovanke Višekrune Janković.

Ovi umetnici održali su decembra prošle godine pijanistički resital u zaječarskom pozorištu ali je nastup na ovakvom lokalitetu uvek poseban doživljaj.

“Ovo je moja druga poseta Srbiji i Zaječaru ali sam prvi put na Romulijani i jako mi se dopada ovaj prostor koji ima divnu prirodnu akustiku i nadam se da ću ponovo doći da sviram za ovu divnu publiku“, rekao je Mohamed Šems, a sa njim je saglasna i poznata beogradska pijanistkinja:

„Publika je bila predivna, ovo je stvarno posebno iskustvo i klavir je zvučao izvanredno u ovom prostoru. Oboje smo bili inspirisani a ta interakcija i ta energija koja se stvorila sa publikom nešto je što svakom umetniku mnogo znači“

Ovaj koncert je deo kako zaječarskog kulturnog leta tako i ArtLink festivala koji se već treću godinu odvija na tvrđavama sa idejom da se “ozvuče“ prelepe tvrđave i antički gradovi i da se festivalskim programima i izvođenjima umetnika koji dolaze iz celog sveta predstavi ono što je najlepše u Srbiji i regionu.

Pokrovitelj događaja je grad Zaječar, a organizatori Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”, Narodni muzej Zaječar, Turistička organizacija grada Zaječara, uz veliku pomoć projekta “EU za kulturno nasleđe i turizam” i nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ.

FOTO: fb stranica Pozorišta “Zoran Radmilović”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *