Radionice kreativnog pisanja za mlade u Zaječaru

Od 1. do 5. avgusta u Omladinskom centru u Zaječaru biće organizovane besplatne radionice kreativnog pisanja za mlade. Polaznicima će predavati pisac Đorđe Majstorović, a petodnevni rad će se sastojati od vežbi samostalnog i zajedničkog pisanja proze, poezije i međužanrovskih tekstova na društveno-angažovane teme.

Na kraju radne nedelje biće organizovano književno veče sa polaznicima radionica i gostima iz Novog Sada. Tekstovi nastali tokom jednonedeljnog rada biće objavljeni na online blogu, kao i u štampanom zborniku.

Radionice su namenjene mladima uzrasta od 15 do 30 godina, program će počinjati od 11 časova, a okvirno trajanje jednog susreta je između 2 i 3 sata. Za prijavu na radionicu potrebno je poslati ime, prezime i godinu rođenja, kao i tri teksta (proza ili poezija). Prijave se šalju do 27. jula na pisaliste@gmail.com.

Radionice “Pisalište” se sprovode kroz program “Dekocentracija kulture” koji zajednički realizuju Zaječarska inicijativa i Omladinski centar CK13, a dobio je podršku Švajcarske vlade u okviru projekta “Kultura za demokratiju” koji sprovodi Hartefakt fond.

Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *