Promocija knjiga sudije Miodraga Majića u Zaječaru

U petak 8. jula u Zaječaru će biti održana promocija knjiga „Deca zla“ i „Ostrvo pelikana“ sudije Miodraga Majića. Početak promocije zakazan je za 20 sati, a biće održan u prostoru bivšeg kafića „Enigma“ u ulici Timočke Bune broj 63.

Miodrag Majić je sudija Apelacionog suda u Beogradu. Tokom dosadašnje karijere, bio je sudija i predsednik Prvog opštinskog suda u Beogradu, kao i tužilački saradnik i pomoćnik. Od 2009. do 2012. godine predstavljao je i zastupao Republiku Srbiju pred Međunarodnim krivičnim sudom.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu je doktorirao i magistrirao u oblasti krivičnog prava. Autor je većeg broja knjiga i članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava i učestvovao je u izradi značajnih zakona u krivičnopravnoj oblasti (ZKP, Zakon o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom itd.).

Član je Upravnog odbora i jedan od osnivača Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS). Dobitnik nagrade „Vitez poziva” (2016), priznanja „Balkan Heroes” (2018), nagrade „Verica Barać” (2019) i nagrade „Doprinos godine Evropi” (2019). Pored prava voli književnost, fotografiju, muziku, logiku…

Ovo je savršena prilika za čitaoce da ostvare lični kontakt s autorom i da porazgovaraju o romanima koji su izazvali pažnju javnosti u čitavom regionu.

Prijatelji promocije je Knjižara “Kaligraf” u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *