Potpisan protokol o saradnji zaječarskih i nikšićkih ustanova kulture

U zaječarskom pozorištu danas je potpisan Protokol o saradnji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine -Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Narodnog muzeja „Zaječar“, Javne ustanove „Nikšićko pozorište“ i Javne ustanove „Zahumlje“ iz Nikšića u Crnoj Gori.

Protokol su potpisali direktori četiri ustanove, Vladimir Đuričić, Vujadin Milošević, Radinko Krulanović i Miodrag Čizmović. Potpisnici protokola pred ostalog obavezuju se da će: sarađivati na razmeni predstava, nastupima i gostovanjima u zemlji i inostranstvu, realizaciji zajedničkih projekata i izložbi, razmeni umetnika, razmeni kulturnog nasleđa i u drugim oblastima od značaja za potpisnike Protokola o saradnji.

U izjavi za medije, direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić je naglasio da će se prvi plodovi saradnje videti već na jesen, kada će „Nikšićko pozorište“ gostovati na 31. „Danima Zorana Radmilovića“, a razmišlja se i o „Danima Zaječara u Nikšiću“, kao i „Nikšića u Zaječaru“, što je u obostranom interesu dva grada. Direktor „Nikšićkog teatra“ Radinko Krulanović je istakao da su oduševljeni kulturno-istorijskim zamenitostima našeg kraja, a pre svega gostoprimstvom domaćina, koji su učinili da se u Zaječaru osećaju kao domaćini, a ne kao gosti. Direktor JU „Zahumlje“ Miodrag Čizmović naglasio je da je velika čast i privilegija što su sa ovakvim domaćinima i da „naše zajedničko vreme tek dolazi“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *