Danas otvaranje “Zelene učionice” na zaječarskoj Kraljevici

Grupa mladih okupljena oko Outhide festivala, realizovala je projekat „Zelena učionica“, uz podršku Trag fondacije, a u okviru programa Aktivne zajednice. Nakon pola godine rada, na prostoru između rukometnog igrališta i gradskog bazena, u Park šumi „Kraljevica“, izgrađena je Zelena učionica koja će danas, 6. jula, biti svečano otvorena.

Cilj projekta je da se napravi i postavi prva otvorena učionica u prirodi čija će primarna namena biti da okupi mlade ljude u cilju edukacije i promocije zdravih stilova života.

Zelena učionica ima 30-ak sedećih mesta, a postavljen je i solarni panel, kako bi mogao da se priključi laptop, projektor.

Za svečano otvaranje, od 18 do 20 časova, biće organizovan program za decu – igra „Potraga za blagom“, za decu uzrasta od 4 do 10 godina, kao i ekološke radionice.

Početna tačka je okupljanje u 18 sati, kod spomenika posvećenom Ljubi Didiću, odakle počinje „Potraga za blagom“, a završna tačka će biti Zelena učionica.

Iz neformalne grupe Outhide festivala apeluju na sve da Zelenu učionicu čuvaju, da ne bacaju smeće, ne uništavaju inventar kako bi Zaječar imao jedno takvo mesto koje će koristiti, pre svega, učenicima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *