Sertifikat ČISTO I SIGURNO za učesnike obuke koja se sprovodi kao deo projekta “EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam”

U okviru projekta „EU za tebe – za kulturno nasleđe i turizam“, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz partnerstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, u četvrtak 7. jula, u skupštinskoj sali Grada Zaječara biće održana obuka „Primena zdravstveno-higijenskih mera u objektima turističko-ugostiteljstkog sektora – nova normalnost“ predviđena za zaposlene u hotelima, hostelima, pružaocima usluga privatnog smeštaja, restoranima, kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, zaposlenima u ustanovima kulture.

Kao odgovor na izazove koje je pandemija COVID-19 stavila pred turistički sektor, projekat je u svoje aktivnosti stručne podrške i jačanja kapaciteta uvrstio i podršku sprovođenju doborovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, koju sprovodi PU HORES. Ova mera ima za cilj da se već razvijeni zdravstveno-bezbednosni protokoli u turizmu primenjuju i u postkovid periodu. Pozitivna iskustva koja su turistički radnici stekli tokom pandemije COVID-19 treba da budu osnova za buduće izazove u borbi protiv eventualno novih epidemija.

Polaznici će prilikom dvosatne obuke koja je za sve učesnike besplatna dobiti sledeće materijale: uputsto E-turista, operativne smernice i uputstva za izradu protokola za upravljanje COVID-19 u sektoru turizma, ugostiteljstva i kulture i zahtev za besplatnu sertifikaciju objekta „Čisto i sigurno“.

Tokom treninga učesnicima će se obratiti predstavnici Turističke organizacije grada Zaječara i HORES-a,  a zatim sledi stručno predavanje zdravstvenog radnika.

Početak obuke je u 10:30, a po završetku iste polaznici će dobiti sertifikat kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima pandemije prouzrokovane COVID–19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *