Medalje za hrabrost – orden Miloš Obilić, uručene zaječarskim vatrogascima koji su spasili trogodišnjeg mališana

U Palati “Srbija” održana je svečanost povodom dodele Vidovdanskih odlikovanja i stupanja na dužnost predsednika Republike Aleksandra Vučića, u drugom mandatu. Za istaknute zasluge ordene su dobili akademici, reditelji, glumci, sportski treneri i drugi. Među odlikovanima i bivši japanski premijer Šinzo Abe.

Medalju za hrabrost, orden Miloša Obilića dobili su vatrogasci spasioci iz Zaječara koji su spasili od smrti trogodišnje dete koje je upalo u šaht; mlađi vodnik Saša Lalić i mlađi vodnik Andrija Trifunović.

Podsetimo, Saša Lalić i Andrija Trifunović 13. juna uveče nisu bili na dužnosti i vraćali su se iz druge smene kolima kada su primetili gužvu na Popovoj plaži, a potom čuli i zapomaganje majke. Snašli su se priručnim sredstvima iz privatnog automobila, uzeli sajlu za vuču i Lalić se opasan sajlom spustio u šaht i jedva dohvatio dečaka kome su iz vode virila samo stopala. Dete je preuzeo i reanimirao Andrija Trifunović.

Trogodišnji dečak je posle reanimacije na licu mesta u zaječarsku bolnicu stigao u svesnom stanju i nakon nekoliko dana sa majkom otišao kući.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *