Održana promocija investicionih prilika u turizmu Braničeva i Podunavlja

U okviru projekta „Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“, Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ organizovala je u Beogradu prezentaciju investicionih prilika ponuđenih u sektoru turizma i povezanim sektorima na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje.

Događaj je održan za potencijalne investitore i uz prisustvo predstavnika donatora i lokalnih samouprava, koji su bili na raspolaganju da ponude dodatne informacije. Pored projekcija videa odabranih lokacija, tokom događaja prezentovano je i lokalno kulturno nasleđe kao jedna od ključnih vrednosti Regiona kao turističke destinacije. Gosti su imali priliku da uživaju u prezentaciji nasleđa Vlaha, starih zanata i tradicijskih običaja, ali takođe i u izuzetnoj gastronomskoj ponudi koju Region nudi svojim posetiocima. Na događaju je poslužena hrana i piće preko 15 proizvođača iz Regiona, od kojih su neki i uživo prezentovali svoje proizvode, ali i proizvođačke veštine i znanje. Gosti su na taj način pored korisnih informacija, osetili duh, ukuse i mirise Regiona Braničevo-Podunavlje.

 

Inače, ovaj događaj je na neki način označio i završetak samog Projekta u okviru kojeg je mapirano gotovo 30 investicionih lokacija u turizmu i povezanim sektorima, a za 15 najperspektivnijih je pripremljen promotivni paket, organizovano je preko 10 obuka iz oblasti digitalnog marketinga, korišćenja raspoloživih izvora finansiranja, ruralnog razvoja i platforme E-turista, za više od 100 aktera iz Regiona, izrađeni su priručnici i video-uputstva za digitalni marketing i izvore finansiranja, i identifikovano je oko 25 razvojnih projekata u sektoru turizma.

Regionalna razvojna agencija “Braničevo-Podunavlje” će u narednom periodu nastaviti sa promocijom postojećih investicionih prilika na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje u saradnji sa lokalnim samoupravama i nadležnim Ministarstvima, kao i sa daljim razvojem novih. S Obzirom na rast značaja turizma kao ekonomskog sektora u Regionu i neophodnost razvoja povezanih usluga, pored privlačenja investicija, fokus će biti i na daljem unapređenju postojećih resursa i upravljanja, edukaciji i marketingu same destinacije.

Realizaciju „Podrške konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“ podržao je projekat #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam, koji finansiraju Evropska unija i Nemačkа Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

????????????????????????????????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *