Dečak koji je upao u šaht nije životno ugrožen, potvrđeno na zaječarskoj pedijatriji (VIDEO)

Trogodišnje dete koje je sinoć upalo u šaht pun vode, u ulici generala Ganbete u Zaječaru nije životno ugroženo, potvrdili su za Za mediju na Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra Zaječar. Dete je sa majkom na opservaciji i najverovatnije će sutra biti otpušteno na kućno lečenje.

Da podestimo, vraćajući se sinoć sa posla, vatrogasci-spasioci Andrija Trifunović i Saša Lalić zatekli su okupljenu grupu ljudi na Popovoj plaži i tom prilikom videli maloletno dete koje je upalo u nezaštićen šaht. Brzom reakcijom, jedan vatrogasac-spasilac se sajlom za vuču vozila spustio se u šaht, uhvatio dečaka za noge i izvukao ga.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izrazio je zahvalnost vatrogascima Trifunoviću i Laliću povodom spasavanja trogodišnjeg dečaka, istakavši da su učinili podvig vredan svakog divljenja.

Danas će i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić organizovati prijem i nagraditi hrabre vatrogasce.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *