Naučni skup nastavnika fizike u OŠ “Hajduk Veljko” u Zaječaru

Osnovna škola “Hajduk Veljko” u Zaječaru danas je domaćin prvog naučnog skupa koji je ovoga puta posvećen fizici. Na skupu učestvuju nastavnici fizike i direktori osnovnih škola sa područja Zaječarskog okruga, kao i đaci koji  tokom školovanja  pokazuju izvanredna znanja iz fizike.

O ovoj prirodnoj nauci govore eminentni stručnjaci Branislav Cvetković, Bojan Nikolić i Sanja Tošić, a uvodno izlaganje o zakonima gravitacije imao je dr Cvetković.

Ovo je jedinstveni skup ove vrste na području okruga, objašnjava za Za media portal Suzana Krstić, direktorka škole.

Namera nam je da svake godine organizujemo stručni skup koji će biti posvećen jednoj naučnoj disciplini, odnosno predmetu u školi, kako bi se kolege okupile i razmenile iskustva. Naravno, nećemo zaboraviti ni pedagogiju i psihologiju. Odlučili smo da prvi skup posvetimo fizici jer je dr Sanja Tošić, koja je jedan od predavača danas, ponikla u Zaječaru i završila je našu školu. Od učenika generacije 1988. godine, Sanja je dostigla najviša naučna zvanja. Sigurna sam da će upravo njena impresivna biografija podstaći mlade ljude željne znanja da slede njen put.

Sanja Tošić rođena je u Zaječaru 1973. godine, a na Fizičkom fakultetu u Beogradu, na smeru Primenjena fizika diplomirala je 2000. godine sa srednjom ocenom 9,08.  Potom je magistrirala a onda i 2012. godine doktorirala na istom fakultetu, gde je stekla zvanje viši naučni saradnik. Sanja je dobitnica nagrade “Prof. dr Ljubomir Ćirković” za najboljimagistarski rad odbranjen na Fizičkom fakultetu 2006. godine kao i Studentske nagrade Instituta za fiziku 2007. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *