Festival Crnorečje u pesmi i igri od 9. do 12. juna u Boljevcu

Festival narodnog stvaralaštva „Crnorečje u pesmi i igri“ ove godine biće održan u Boljevcu, od 9. do 12. juna.

Prošle godine je prigodnim programom, koji je bio prilagođen uslovima epidemije, obeležena jubilarna, pedeseta godišnjica „Crnorečja“. Ovogodišnja manifestacija se vraća već ustanovljenim sadržajima i trajaće četiri dana, rečeno je na sastanku organizacionog odbora.

Festival počinje 9. juna, maskenbalom dece predškolskog uzrasta, a 10. juna će na pozornici u centru grada biti održano predtakmičenje trubačkih orkestara istočne Srbije za plasman na Sabor trubača u Guči. Nakon takmičenja, u revijalnom programu od 20 časova će nastupiti folklorni ansambl A.F.A. iz Niša.

Saborni dan „Crnorečja“, u subotu 11. juna će početi tradicionalnom izložbom „Zlatne ruke Crnorečja“, a u isto vreme će posetioci moći da prisustvuju „Gastro karavanu kroz Srbiju“, koji će prvi put ove godine stići u Boljevac. U popodnevnom delu programa, koji počinje u defileom učesnika, od 18 časova će se predstaviti folklorne grupe sa područja crnorečkog basena, koje neguju autentično folklorno nasleđe.
U revijalnom programu, u 20.30 sati, koncert će održati KUD „Riznica“ iz Kraljeva.

U nedelju, 12. juna održaće se predtakmičenje frulaša istočne Srbije za plasman na Sabor „Oj, Moravo“ u Prislonici. Program se završava koncertom grupe „Kalem“ iz Beograda.

Kulturno-obrazovni centar i Turistička organizacija, kao organizatori festivala, najavljuju veliki broj učesnika i raznovrsnost programskih sadržaja, tokom sva četiri festivalska dana.

izvor: boljevac.org.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *