Festival mladih pesnika od 26. do 28. maja

Od četvrtka 26. maja do subote, 28. maja Zaječar će biti domaćin 36. Festivala mladih pesnika. Nastao još 1969. godine kao Susret mladih stvaralaca Jugoslavije „Mladi maj“, Festival je imao uspone, padove i prekide u održavanju ali nikada nije odustao od svoje osnovne ideje, da promoviše mlade talente, rekao je na konferenciji za novinare u zaječarskom pozorištu, koje je i organizator Festivala, Vlastimir Mladenović, predsednik Umetničkog Saveta. Vlasta je i sam bio učesnik i zna koliko je pesnika promovisano upravo u Zaječaru.

Ove godine važan gost biće Simo Ešić iz BIH koji će otvoriti program ali i kao vlasnik izdavačke kuće štampati Antologiju najboljih pesama sa zaječarskog festivala. Osim pesničkih promocija u dva dana će biti predstavljeni i književni časopisi, a posebno je lepo, rekao je Miloš Petković, izvršni sekretar Festivala, što će biti predstavljeni radovi članova udruženja osoba sa invaliditetom i lica sa posebnim potrebama.

U subotu, 28.maja od 20 sati nastupiće šestoro finalista iz Srbije, BIH i Crne Gore a onda će biti dodeljena i nagrada „ Sergije Lajković“.

Svi događaji,osim otvaranja Festivala koje je u četvrtak, od u 12 sati u pozorištu, biće organizovani u Radul begovom konaku u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *