Aleksandar Milikić izabran za gradonačelnika Bora: Pravednost i pravičnost biće ono čime ću se voditi u naredne četiri godine

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Bora, odbornici su većinom glasova podržali predlog da funkciju gradonačelnika, u naredne četiri godine, obavlja Aleksandar Milikić.

Veliki su izazovi pred nama, nastavićemo i u buduće da se bavimo razvojem sela i grada ravnopravno. U prethodne četiri godine asfaltirali smo 150. kilometara puteva iz sopstvenog budžeta, izgradili smo 67. kilometara vodovoda, nasuli seoskih atarskih puteva sa preko 60. hiljada metara kubnih rizle, sređivali seoske domove, škole i gradske i seoske. To je veliki posao i velika stvar koju smo uradili u predhodnom mandatu. U naredne četiri godine „otvorićemo vrata grada“, nastavićemo sa obilascima sela, sa mesnim zajednicama pravićemo planove razvoja na dalje. Ubrzo nam sledi rebalans budžeta, za predhodne četiri godine budžet grada Bora uvećan je za 3. milijarde dinara, to znači mnogo više novca, veće odgovornosti i mnogo više projekata koji nas očekuju u narednom periodu. Hvala Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću koji nam je omogućio da imamo dobrog strateškog partnera u gradu, partneru koji se razvija i koji puni gradski budžet. Prosećna zarada u kompaniji Zijin ove godine iznosila je 107 hiljada dinara, dok je 2018. godine ona iznosila oko 86. hiljada dinara. Grad će napredovati ali moraju se rešavati istorijska pitanja, istorijski problemi. U narednom periodu radiće se na projektu izgradnje nove toplane, rešavanju vodosnabdevanja u selima. Na razvoju kanalizacionih mreža u selima nije se radilo predhodnih 50 godina. Moramo podizati kvalitet života u oblasti kulture, umetnosti, jedan od naših velikih zadataka biće izgradnja akva parka. Uporedo sa tim bavićemo se i biserima turizma kao što su Borsko jezero, Planina Stol, Lazareva pećina, Lazarev kanjon, Brestovačka banja i sve ono što predstavlja potencijal za razvoj turizma. Pravednost i pravičnost biće ono čime ću se voditi u naredne četiri godine“, istakao je gradonačelnik grada Bora Aleksandar Milikić.

Za zamenika gradonačelnika grada Bora većinom glasova izabran je Milivoje Janošević, dok će funkciju predsednika Skupštine i dalje obavljati Dragan Žikić koji je i u prethodnom sazivu vodio lokalni parlament.

Velika je odgovornost biti predsednik Skupštine ali iskustvo koje je iza mene i mojih saradnika obećava da ćemo na pravi način svi zajedno upravljati ovom Skupštinom. Očekujem da odbornici u buduće budu korektni i konkretni u svojim nastupima, moramo se jedni drugima obraćati sa poštovanjem kako bi imali kvalitetan rad Skupštine. Radićemo u interesu građana a ne nas pojedinaca, kao što je bilo i do sada. Svi stojimo u istoj koloni i u istom redu i nadam se da ćemo na dalje funkcionisati na pravi način“, istakao je Dragan Žikić predsednik Skupštine grada Bora.

Za zamenika predsednika Skupštine imenovan je Ivan Vučković, diplomirani filozof iz Bora dok će funkciju sekretara Skupštine obavljati Milena Pejčić, diplomirani pravnik iz Bora. Takođe, na današnjoj sednici izabrani su i članovi Gradskog veća Danijel Aleksić, Tamara Paunović, Milena Stanojković Kožović, Igor Janković, Srećko zdravković, Marko Nikolić, Dejan Dulović, Nenad Kračunović i Milan Stojanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *