Nebeska trka na Staroj planini od 10. do 12. juna

Park prirode Stara planina i ove godine domaćin je najveće međunarodne planinske trke u Srbiji – “Ultra trail Stara planina”.

Ova trka održava se po deveti put na Staroj planini koja svake godine svojim prirodnim i kulturnim bogatstvima osvaja takmičare iz celog sveta. Na prošlogodišnjem takmičenju učestvovalo je skoro četiri stotine trkača iz čak dvadeset zemalja, što je još jednom potvrdilo značaj ovog događaja za aktivan turizam Srbije.

„Ultra trail Midžor“ (64 km, 2.650 D+) je omiljena staza nebeskih trkača, važi za duplo lakšu od skajrejsa, ali svakako nije za potcenjivanje – vremenski rok za takmičare da stignu do cilja iznosi 15 sati. Ozbiljan izazov i predivni predeli čekaju i takmičare koji se prijave na „„Ultra Trail Кopren“ (100 km, 4.900D+), trku koja će trajati 23 sata i koja predstavlja svojevrstan poduhvat za ljubitelje ovog sporta.

Do sada je prijavljeno već 350 takmičara iz 25 zemalja, a očekuje se da će ih biti više od pet stotina. Najbrži takmičari osvojiće vredne nagrade i tom segmentu organizatori spremaju posebna iznenađenja.

Najveća trka održaće se od 10. do 12. juna na Staroj Planini, a prijave su otvorene do 16. maja.

foto: Ultra trail Stara planina

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *