Pozorišne čarolije za najmlađe Zaječarce (VIDEO)

U prepunoj sali zaječarskog pozorišta svečano je otvoren 12. Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“.

Festival je otvorio Igor Bojović, direktor Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda  a najmlađu pozorišnu publiku pozdravio je i Miloš Đuričić, direktor ovogodišnjih pozorišnih svečanosti za mlade.

 

Prve festivalske večeri ansambl Pozorišta „Boško Buha“ izveo je komad „Čardak ni na nebu ni na zemlji”, po tekstu Ane Đorđević, u režiji Jane Maričić.

U omiljenoj bajci o pobedi dobra nad zlom igraju: Teodora Ristovski,  Milica Sužnjević, Marko Pavlović, Luka Sević, Stefan Jevtović, Miljan Prljeta i Aleksandar Marić.

 

Tokom petodnevnog trajanja festivala publika će biti u prilici da vidi još pet najboljih predstava za decu iz ovogodišnje pozorišne produkcije.

Večeras od 19 sati na programu je „Zvonar bogorodičine crkve” Narodnog pozorišta Priština.

Najbolju predstavu fetivala, najboljeg glumca i najbolju glumicu izabraće tročlani žiri u sastavu: Ana Bretšnajder, predsednik, Miloš Tanasković, član i Marija Stanković , član.

I ove godine biće proglašena najbolja predstava po izboru publike koja svake večeri ocenjuje predstave ocenama od 1 do 10.

Zaječarska predstava nije u konkurenciji za nagrade, pa će zadnje festivalske večeri biti odigrana u čast nagrađenih.

U okviru pratećeg programa festivala u foajeu pozorišta otvoren je Sajam književnosti za decu na kome izlažu: 4 SE iz Beograda i Knjižara „Kaligraf“ iz Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *