Međunarodni sajam meda i vina u Negotinu u okviru Majskih svečanosti

Međunarodni sajam meda i vina, 15. po redu, biće održan 11. i 12. maja, na Gradskom trgu u Negotinu.

Kako je predviđeno programom, u sredu, 11. maja, u 18 sati, na Gradskom trgu će svečano biti otvoren sajam na kome će, između otalih, govoriti Miša Ćirić, vitez vina. Na štandovima na gradskom trgu svoje proizvode izložiće vinari, pčelari, proizvođači pčelarske opreme i suvenira. U nastavku predviđen je muzički program.

Drugog dana Sajma, u četvrtak, 12. maja, od 10 do 14 sati, posetioci Gradskog trga moći će da uživaju u nekoliko koncerata pod nazivom “Pozdrav iz Krajine”.

U 11 sati u velikoj sali opštine Negotin biće organizovano predavanje pod nazivom “Ekonomičnost pčelarenja”, na kome će govoriti Ranko Vučković, profesionalni pčelar. U 16 sati, na istom mestu govoriće profesor doktor Marko Malićanin o “Principima održavanja i čuvanja vina”.

Tokom večernjih sati predviđeno je ponovo nekoliko koncerata.

15. Međunarodni sajam meda i vina, organizuje se u okviru Majskih svečanosti, povodom 12. maja – Dana opštine Negotin, a trajaće do 24. maja.

Ovogodišnje Majske svečanosti počeće u nedelju, 8 maja, u Rogljevu Regionalnom planinarskom akcijom “Stazama rajačkog vinogorja”. Učesnici najveselije akcije, u organizaciji Planinarskog društva i Turističke organizacije opštine Negotin, obići će vinarska sela Rogljevo, Smedovac i Rajac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *