U ponedeljak počinje 12. Pozorišni festival za decu “ZajeČAR”

Beogradsko pozorište “Boško Buha” sa predstavom “Čardak ni na nebu ni na zemlji” otvoriće u ponedeljak, 9. maja u Zaječaru 12. Pozorišni festival za decu “ZajeČAR”, a uvodnu reč održaće Igor Bojović, direktor ovog beogradskog pozorišta.

U festivalskom programu su još tri takmičarske predstave: “Zvonar Bogorodičine crkve” Narodnog pozorišta iz Prištine, “Dvanaesto more” Pozorišta lutaka iz Niša i “Kapetan Džon Piplfoks” Kruševačkog pozorišta, najavio je na konferenciji za novinare Miloš Đuričić, direktor festivala.

“ZajeČAR” se završava u petak, 13. maja predstavom “Alisa na putu za Oz” koju će u čast nagrađenih premijerno izvesti ansambl zaječarskog pozorišta.

U okviru pratećeg programa, najmlađa pozorišna publika moći će u sredu da uživa u komadu “Miš Maus Kuća haus iliti Mačak u čizmama” u izvođenju glumaca Centra za kulturu u Požarevcu. Predstava će biti izvedena u sredu od 14 sati u Domu kulture u Kotlujevcu.

Komplet karata za pet predstava je 1500 dinara , s tim što je komplet za jednog roditelja ili pratioca besplatan. Cena pojedinačne karte je 300 dinara, dok ulaznica za predstavu u pratećem programu festivala košta 100 dinara.

Organizator je Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović”, a pokrovitelji Grad Zaječar i Ministarstvo kulture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *