Hapšenja u Boru i Kladovu zbog krađe 3, 8 tona bakarne šljake i krijumčarenja psihoaktivnih supstanci

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su M. D. (1997), G. D. (1970) i G. D. (1998) iz Žablja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prikrivanje.

Policija je prilikom pregleda kombija, kojim je upravljao M. D. i u kome su bila dvojica osumnjičenih, pronašla oko 3,8 tona bakarne šljake koja je, kako se sumnja, prethodno ukradena iz jedne kineske kompanije. Ukradena bakarna šljaka vraćena je kompaniji. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Policija je u Kladovu, u saradnji sa graničnom policijom Kladovo, uhapsila A. B. (1977), J. A. (1977), K. A. (2001) i M. J. (1998) iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Granična policija je u „renou“ koji je vozio A. B. i u kojem se nalazilo ostalih troje osumnjičenih pronašla i oduzela ukupno 708 raznih tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *