“Iskon” nastupio na “Uskršnjim danima 2022.” u Zaječaru

U okviru manifestacije “Uskršnji dani 2022.”, pored Hrama rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru sinoć je održan uspešan koncert etno grupe „Iskon“ iz Subotice, koju je 2001. godine, osnovala grupa studenata i mladih ljudi koji su želeli da izvornu muziku sačuvaju od zaborava, ali i da je kroz nove i originalne aranžmane približe današnjoj publici.

Osnovu muzike čine bogati muzički stilovi Balkana, specifični i upečatljivi ženski glasovi i sviranje na tradicionalnim instrumentima. Za dvadeset godina postojanja grupa je nastupala na brojnim festivalima u Mađarskoj, Rusiji, Grčkoj, Francuskoj, Turskoj, Švajcarskoj, BiH, ali i na festivalima i manifestacijama širom Srbije.

Grupa „Iskon“ nastupila je u sledećem sastavu: – Milanka Nastasović – vokal – Olja Njaradi – vokal – Dejan Anđelović – frule, tarabuka – Nebojša Brdarić – frule, kaval, jermenski duduk – Filip Jović Vujaković – klarinet, gajde – David Antunić – makedonska tambura, saz, violina – Nikola Birač – čalgija, tamburaško čelo – Ognjen Šućur – tapan.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *