Zaječar: Koncert Anamarije Danilović na trubi

U sali Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, u petak, 15. aprila, solistički koncert na trubi prirediće Anamarija Danilović uz klavirsku pratnju Milje Videnović. Gost na koncertu biće sopran Magdalena Antić.

Na programu je: V. Brant: Koncertni komad br. 2, I. Jevtić: Sonata za trubu, Đ. Verdi: “Sičilijana” arija Elene iz opere “Sicilijanske večeri”.

Gost: Magdalena Antić, sopran Ž. Ensko: Legenda.

Početak je u 18 sati.

Anamarija Danilović (1997, Negotin), osnovne i master akademske studije stekla je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mladena Đorđevića. Tokom školovanja osvajala je brojne nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima.
Sarađuje sa brojnim orkestrima: Orkestar Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Filharmonija mladih Borislav Pašćan, Simfonijski orkestar RTS-a, Beogradski simfoničari, Mladi simfoničari, IPOC (International prodigy orchestra & choir), Beogradski duvački orkestar, Orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, CEMAN Orchestra (Central European Academies Network Orchestra).

Milja Videnović (1987), diplomirala je u klasi prof. Rite Kinke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9.9. Stipendista Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta 2010. i 2011. godine, takođe višestruko nagrađivana od Univerziteta u Novom Sadu za postignute rezultate tokom studija. Kao solista i klavirski saradnik nastupala je širom Srbije, kao i u Mađarskoj (Segedin), Rumuniji (Krajova, Turn Severin). Od nastupa bi izdvojila koncert sa Subotičkim kamernim orkestrom (dirigent Miroslav Stantić).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *