Projekat “Feliks Romulijana digitalna laboratorija” iz ugla mladih

U Tehničkoj školi u Zaječaru predstavljen je projekat “Feliks Romijana digitalna laboratorija“ koji su zajedno realizovali Narodni muzej u Zaječaru i Centar za urbani razvoj, uz podršku Uneska.

Učenici zaječarskih srednjih škola koji su učestvovali u projektu predstavili su svoje radove, koji su nastali u okviru projekta. “Feliks Romulijana digitalna laboratorija” je projekat koji je vodio Narodni muzej u Zaječaru zajedno sa Centrom za urbani razvoj a projekat je pomogao UNESCO.

Maja Franković iz Narodnog muzeja Srbije rekla je da je ideja bila da se napravi jedan novi pristup prezentacije Feliks Romulijane koji bi bio prihvatljiv i interesantan mladim generacijama.

Projekat je prvenstveno namenjen edukaciji, kreaciji i invenciji mladih i interakciji , a prema rečima Maje Živić iz Narodnog muzeja Zaječar, bila je to prilika da jedni od drugih puno toga nauče, misleći na učenike zaječarskih srednjih škola koji su učestvovali u projektu. Maja Živić, kao rukovodilac ovog projekta dodaje da se nada da će se projekat nastaviti kroz neke obogaćenije i nove sadržaje i sa novim generacijama.

Srednjoškolci su dobili sertifikate za učešće u projektu, a ono što su uradili značiće mnogima da na jedan drugačiji način upoznaju Romulijanu.

Izvor: Zaječarski dnevnik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *