Komad “Emilija Galoti” večeras u zaječarskom pozorištu

Na repertoaru zaječarskog pozorišta večeras je predstava „Emilija Galoti“ Gotholda Efraima Lesinga, prvog dramaturga u istoriji pozorišta, u režiji Tare Manić.

“Emilija Galoti” je drama posvećena nemoralnom životu ondašnjih kneževa (napisana je 1772. godine) i prvi put je kod nas igrana 1870. godine u Novom Sadu, a četiri godine kasnije u Narodnom pozorištu u Beogradu. Zaječarska premijera ove predstave otvorila je prošle godine 30. Festival „Dani Zorana Radmilovića“.

Junakinja komada Emilija Galoti je otelotvorenje svih vrednosti sveta koji umire ali mora da nađe svoje mesto u svetu koji postaje sušta suprotnost onoga što je poznavala ranije. Dramaturg je Vuk Bošković, kostimografkinja i scenografkinja Selena Orb, autorka video materijala, fotografija i plakata je Marijana Janković, a dizajn animacije potpisuje Milica Milosavljević. Igraju Jelena Rajić, Miloš Tanasković, Miloš Đuričić, Predrag Grbić, Nataša Petrović, Ana Bretšnajder i Branislav Mijatović. Početak predstave je u 20 časova, a cena karte je 250 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *