Srednja škola “Branislav Nušić” od jeseni imaće novi smer – fizioterapeut

U sokobanjskoj srednjoj školi u narednom periodu biće oformljeno novo odeljenje. Reč je o smeru fizioterapeut, a ovo odeljenje imaće trideset đaka. Po rečima predsednika opštine i direktorke škole, kadrovsku pomoć i opremu u školovanju novog kadra dobiće od Specijalne bolnice “Sokobanja”.

“Posle 30 godina konačno smo se direktorka srednje škole Ana Milićević i ja izborili za jedno novo odeljenje medicinske struke, za fizioterapeute, koje je stvarno bilo preko potrebno Sokobanji. Opština će u naredne četiri godine, kako budemo od septembra krenuli sa upisom, da opremi kabinete. Naravno, moramo se usklađivati sa tržištem, sa profilima koji su potrebni i godinama smo se trudili da dovedemo neke komercijalnije profile u kojim će se školovati ne samo deca iz Sokobanje, nego da dođu i deca sa strane i da u narednom periodu ukoliko bude bilo potrebe otvorimo možda i više od jednog odeljenja”, kaže Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Po rečima direktorke škole, deo opreme već imaju zahvaljujući činjenici da su u sklopu srednje škole ranije postojali medicinski smerovi.

“Naravno s obzirom da se menjaju vremena i tehnologije, doći će i do nabavke nove opreme. Cilj nam je da opremimo kabinet i u školi. Sokobanja je turističko mesto sa razvijenim zdravstvenim turizmom i već duže vreme mi pratimo trendove u oblasti turizma i ugostiteljstva, a ono što je bila potreba i više puta je postojao zahtev prema tome, jeste otvaranje odeljenja fizioterapeutskih tehničara. Mi smo ove godine dobili podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja”, istakla je direktorka škole Ana Milićević.

Učenici novog smera praksu će, kako navodi direktorka, obavljati u Specijalnoj bolnici „Sokobanjaˮ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *