MUP Srbije: Sa ponosom ćemo nositi u srcima kolegu Ivana Đurđevca

Sa sajta Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije prenosimo saopštenje povodom tragične pogibije policajca Ivana Đurđevca iz Zaječara.

Ivan Đurđevac bio je polaznik 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. U Ministarstvu unutrašnjih poslova bio je zaposlen od 27. maja 2019. godine. Poslove policajca obavljao je u Policijskoj ispostavi u Zaječaru, a u interventnoj patroli radio od sredine 2020. godine.

Mladi život velikog profesionalca, ugašen je na najbrutalniji način. Ivan je svoj život dao obavljajući poslove i zadatke, onako kako je to uvek činio, uz veliku ljubav prema poslu, uz neizmernu hrabrost, odlučnost i odanost službi, ugledajući se uvek na najbolje policajce, a najviše ugledajući se na svog oca, želeći da nastavi tradiciju dobrog i poštovanog policajca.

Prerana smrt našeg kolege Ivana je najveći gubitak za porodicu, njegovu majku, njegovog oca, njegovu sestru i mnogobrojnu rodbinu, veliki gubitak za policijsku upravu u Zaječaru i Ministarstvo unutrašnjih poslova, za grad i građane Zaječara, za njegove prijatelje i sve one koji su ga poznavali.
Prevelika je žrtva koju je dao u momentu kada je život tek bio pred njim, kada je tek trebalo da živi i razvija se kao policajac i gradi svoju karijeru kao neko ko brani i štiti bezbednst zajednice, kao neko ko je tek trebao i mogao da da od sebe samo najbolje. Sve vrline koje su ga krasile, činile su da Ivan bude poštovan i cenjen među kolegama i starešinama, a naročito od strane građana kojima je služio.

Svi pripadnici Policijske uprave u Zaječaru i Ministarstva unutrašnjih poslova sa ponosom nosiće ga u srcima. Ostaće primer generacijama policijskih službenika i onima koji to žele da budu, kako se herojski, požrtvovano i profesinalno izvršavaju najsloženiji zadaci, ne žaleći svoj život. Pamtićemo ga po predanosti, hrabrosti, drugarstvu i izuzetnim ljudskim osobinama.

U ime svih policijskih službenika, u ime policije Srbije, upućujemo poslednji pozdrav: Počivaj u miru dragi Ivane! Neka ti je večna slava i hvala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *