Proba male mature danas i sutra

Probni završni test za malu maturu biće održan danas i sutra, 25. i 26. marta, i to je verna simulacija završnog ispita koji očekuje učenike koji završavaju osmi razred u junu, izjavio je pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

U petak će biti održan probni test iz matematike, a u subotu iz srpskog i kombinovani probni test.

Kombinovani test sadrži pitanja iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Testiranje traje 120 minuta.

Probni završni ispit se ne ocenjuje i to je jako značajno učenicima da kažemo, niti se rangiraju po uspehu, već jednostavno da naprave presek znanja, da se malo trgnu. Školama služi za organizaciju daljih aktivnosti, prilikom izrade operativnog plana za izradu pripremne nastave, rekao je Pašić za RTS.

On je istakao da je bitno da učenici vide gde su, „neko svoje postignuće, u odnosu na postignuće drugih drugara i da se pripreme do kraja juna da to sve lepo sprovedu“.

Zbog produženja školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola za tri dana, biće pomereno i polaganje završnog ispita, koju će osmaci polagati 27, 28. i 29. juna.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *