Konkurs MUP-a za buduće vatrogasce

U toku je konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 300 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica na koji se zainteresovani mogu prijaviti do 6. aprila 2022. godine.

Među 300 budućih članova vatrogasno-spasilačkih ekipa četiri polaznika obučavaće se za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zaječar, isto toliko za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor, dok će jedan polaznik biti angažovan za potrebe Vatrogasno–spasilačkog odeljenja Donji Milanovac.

Kako je navedeno u konkursu, četiri polaznika će biti obučeno za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kladovo, dok će po jedan polaznik biti angažovan u Majdanpeku, Negotinu i Boljevcu.

Pravo učešća na konkursu ima lice koje ispunjava sledeće uslove:

1) da je državljanin Republike Srbije

2) da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa

3) da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa

4) da ima završenu srednju školu

5) da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova

6) da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “C” kategorije

7) da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Napominjemo da pravo učešća ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit “C” kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Tekst i bliže uslove konkursa možete naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *