Na lokalnim izborima u Boru pravo glasa ima 40.623 birača

Građani Bora će na lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima 3. aprila odlučivati o predstavnicima u Skupštini grada, republičkom parlamentu i o predsedniku države.

Birački spisak građana koji će moći da glasaju na izborima zaključen je 18. marta. Broj i lokacija biračkih mesta ista je kao na referendumu u januaru i na prethodnim lokalnim izborim – 47.

Prema biračkom spisku u Boru će na parlamentarnim izborima moći da glasa 40.661 punoletni građanin, 312 manje u odnosu na januarski referendum, dok će na lokalnim izborima u Boru pravo glasa imati 40.623 birača. Broj glasača se razlikuje zbog raseljenih lica koja žive u Boru, a nisu prijavljena sa prebivalištem u njemu.

Ukoliko ima promena, birači će do 30. marta na osnovu uvida u birački spisak, moći da upute nadležnom ministarstvu zahtev za promene.

Punoletni građani moći će u Boru da se odluče za jednu od 11 političkih opcija i grupa građana koje je potvrdila Gradska izborna komisija, na kojima je 317 kandidata.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *