Do 27. marta pojačana kontrola brzine kretanja vozila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo je da će od danas do 27. marta ove godine saobraćajna policija pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila.

Akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), navedeno je iz MUP-a.

Kao deo akcije, u četvrtak, 24. marta, biće organizovan takozvani “spid maraton”, tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, 24 sata, dodaje se u saopštenju, prenosi Beta.

Saobraćajna policija svakog dana angažovaće sve raspoložive uređaje – ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i u vozilima bez obeležja policije “presretačima”, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja kontrolisati i korišćenje pojasa.

U prva dva meseca ove godine na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodima, a u gotovo polovini jedan od uzroka je neprilagođena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *