“Pokondirena tikva” i “Čučuk Stana” naredne dve večeri pred beogradskom publikom

Ansambl zaječarskog pozorišta gostovaće u utorak i u sredu, 15. i 16. marta, u Beogradu, gde će odigrati dve predstave. U Zvezdara teatru, na sceni Danilo Bata Stojković, 15. marta u 19.30 časova, biće izveden komad “Pokondirena tikva” Jovana Sterije Popovića, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković.

Ovo je prva gostujuća predstava na sceni Zvezdara teatra posle dve godine, jer su u pomenutom periodu sva gostovanja drugih pozorišta bila ukinuta, zbog korone.

U Bitef teatru u Beogradu, 16. marta u 18 sati, biće odigrana predstava “Čučuk Stana- Srpkinja i Grkinja” autora i reditelja Željka Hubača, u izvođenju Nataše Petrović.

Igranju monodrame predhodiće promocija dva izdanja Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu “Zoran Radmilović”: dramskog teksta “Čučuk Stana- Srpkinja i Grkinja” Željka Hubača, kao i dramskog teksta “Zjapina” autora Miloša Latinovića, koji je zasnovan na delima Živojina Pavlovića.

Planirano je da se po delu “Zjapina” uradi predstava u zaječarskom pozorištu. Promocija knjiga zakazana je u Bitef teatru za 16 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *