Radovi učesnika Sabora likovnih umetnika “Zaječar 2021” pred negotinskom publikom

U galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu sinoć je otvorena izložba radova učesnika 27. Sabora likovnih umetnika “Zaječar 2021.”

“Radujem se što imamo priliku da prikažemo publici radove sa ove likovne kolonije na kojoj su učestvovali i umetnici iz naše opštine i nadam se da ćemo imati prilike i mi sa našom kolonijom Eho muzike da gostujemo u Zaječaru”, rekao je ovom prilikom urednik umetničkog programa negotinskog Doma kulture magistar Milan Radosavljević.

Direktorka Doma kulture ”Stevan Mokranjac” Jovanka Stanojević i direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić istakli su da ova dva grada treba da imaju bolju saradnju u oblasti kulture i umetnosti i da će oni učiniti sve što od njih zavisi da to ostvare. Đuričić je podsetio da je tokom 27 godina na likovnoj koloniji nastalo više stotina slika koje danas krase prostore u mnogim ustanovama i institucijama grada Zaječara i da je u planu da slike budu izložene najpre u svim gradovima iz kojih su umetnici, a zatim i u celoj Srbiji.

U negotinskoj galeriji izloženo je 15 slika i jedna skulptura osmoro umetnika – Miroljuba Sretenovića iz Kragujevca, Nedima Hadži Ahmetovića–Mafa i Dragoljuba Firulovića-Firula iz Negotina, Dejana Trajkovića iz Vranja, Mirka Stokića i Danice Krstić iz Zaječara, Milana Radakovića iz Sombora i Rajka R. Karišića iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *