Novosti iz zaječarske biblioteke: besplatan upis i konkurs za najmlađe korisnike

Povodom Međunarodnog dana žena, u utorak 8. marta, biblioteka “Svetozar Marković” u Zaječaru poklanja besplatan godišnji upis svim pripadnicama lepšeg pola.

U susret obeležavanju 2. aprila – Svetskog dana dečje knjige, kada se obeležava Andersenov rođendan, jednog od najčitanijeg i najpoznatijeg bajkopisca, zaječarska biblioteka priređuje izložbu dečijih radova.

Kako kažu u ovoj ustanovi kulture, ove godine se obeležava i stogodišnjica od rođenja našeg velikog književnika i novinara Duška Radovića koji se deci obraćao sa “Poštovana deco” i čije pesme, bar jednu od mnogih, zna skoro svako dete, pa će zbog toga izložba biti organizovana u njegovu čast.

“Pozivamo vas da “Čitamo, crtamo, maštamo” na temu pesme “Strašan lav” i da vaši likovni radovi budu deo izložbe koju ćemo organizovati na Dečjem odeljenju biblioteke”, poručuju iz zaječarske biblioteke.

Radovi se mogu proslediti Dečjem odeljenju do 29. marta, a izložba će biti priređena 2. aprila, u 12 sati, u dvorištu biblioteke uz igrokaz “Kako su nastale ružne reči” koji će izvesti učenici OŠ “Desanka Maksimović” iz Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *