Zaječarsko pivo podržava kulturno-umetnička društva na jugoistoku Srbije

Zaječarsko pivo, u saradnji sa Savezom kulturno-umetničkih društava Srbije (SKUDS), pružiće podršku izvođačkim ansamblima sa jugoistoka naše zemlje, kako bi nastavili da sprovode brojne aktivnosti u cilju očuvanja srpske tradicije i nasleđa.

Nova akcija Zaječarskog piva nastala je iz želje da se kulturno-umetničkim društvima oda priznanje za veliki doprinos u negovanju srpske kulture i običaja, kao i da im se pruži podrška u širenju tradicionalnih vrednosti našeg naroda na nove generacije. Na zadovoljstvo članova i osoblja kulturno-umetničkih društava, kao i poštovalaca folklora, biće obezbeđene nove nošnje, kostimi, instrumenti i rekviziti, kao i angažman koreografa, kompozitora i drugih stručnih saradnika, sa kojima će se raditi na unapređenju scenskog nastupa i izradi novih koreografija. Time će kroz kampanju „Zajedno za kulturno-umetnička društva”, koja će trajati od prvog februara do trećeg aprila ove godine, Zaječarsko pivo, zajedno sa svojim potrošačima, pomoći da se poboljšaju sadržaji i funkcionisanje društava.

„Zahvaljujemo Zaječarskom što iskreno i predano vodi računa o organizacijama koje čuvaju tradiciju našeg naroda. Kao neko ko je ceo život posvetio folkloru, uvek se radujem akcijama koje promovišu naše nematerijalno nasleđe i približavaju ga savremenim generacijama. Verujem da će ova pomoć doprineti da se unaprede uslovi u kojima kulturno-umetnička društva rade, i da će se nastaviti popularizacija naših narodnih igara. KUD-ovi su mesta okupljanja, radosti i osmeha, i ulaganjem u njih ulažemo u duh našeg naroda”, ističe Milorad Lonić, predsednik Predsedništva Saveza kulturno umetničkih društava Srbije.

Iz kompanije HEINEKEN Srbija ističu uticaj koji kulturno-umetnička društva imaju na negovanje i širenje vrednosti našeg naroda.

„Kulturno-umetnička društva svojim nastupima već decenijama ukazuju na važnost očuvanja tradicije i bogatog nasleđa Srbije. Izvodeći narodna kola i pesme, od kojih su neke stare i preko stotinu godina, ova udruženja uče brojne generacije o našoj kulturi i običajima. Samim tim, zadovoljstvo nam je što smo u prilici da pomognemo da društva sa jugoistoka Srbije nabave veliki deo onog što im je neophodno kako bi unapredili koreografije i scenske nastupe. Uvereni smo da će se naši potrošači i ovog puta odazvati u velikom broju i podržati akciju, baš kao što su to činili i u svim ranijim nastojanjima Zaječarskog piva da doprinese očuvanju kulturnog nasleđa širom Srbije”, izjavila je Tamara Pajević, direktorka marketinga kompanije HEINEKEN Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *