Zaječar: Seoske sportske igre ponovo na našem terenu

Zaječar će i ove godine biti jedan od domaćina Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, rečeno je na sastanku u Beogradu pred četvrtu sezonu ove sportske manifestacije. Kada su Seoske sportske igre obnovljene 2019. godine, Zaječar je bio jedan od šest gradova učesnika, a za ovogodišnji ciklus takmičenja prijavljena su čak 34.

„Akcija Seoskih igara iz godine u godinu ima sve veći broj učesnika, ove godine su zainteresovane 34 opštine. Sve opštine koje su već učestvovale pomogle su da ova manifestacija postane sve ozbiljnija i da zajednički stvorimo tradiciju. Počinjemo sa takmičenjima krajem aprila, u avgustu ćemo imati pet regionalnih takmičenja za pobednike na lokalnom nivou, dok će republičko finale biti prvog vikenda u septembru. Domaćina finala ćemo dogovoriti u naredna dva meseca“, poručio je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković kaže da su za ovu sezonu uvedene i neke novine.

„Na takmičenju smo imali 10 disciplina – mali fudbal, odbojku, skok u dalj iz mesta, poligon spretnosti, narodno rvanje, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, šah i obaranje ruku. Ove sezone uvodimo i 11. disciplinu – trku u džaku. Uslovi za takmičare su olakšani, a najveći akcenat pored rekreacije i druženja ostaje očuvanje tradicije i folklora različitih krajeva Srbije“, istakao je Marinković.

Sastanku su prisustvovali predstavnici teritorijalnih sportskih saveza gradova i opština učesnika, a Sportski savez grada Zaječara predstavljali su generalni sekretar Igor Božinović i koordinator za rekreativni sport Ljiljana Subić.

Podsećamo, ekipa Grljana trostruki je uzastopni pobednik Seoskih igara u Zaječaru, a zahvaljujući sjajnim rezultatima bila je i tri puta učesnik velikog državnog finala. Minule godine ostvaren je i najveći uspeh kada su Grljanci stigli do trećeg mesta u Srbiji, a za samo jedan bod u generalnom plasmanu izmakla im je velika nagrada Sportskog saveza Srbije, komletno uređen teren za mali fudbal i rukomet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *