Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju i dogradnju Dečijeg odeljenja ZC Zaječar

Grad Zaječar, sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, raspisao je javnu nabavku za rekonstrukciju Dečijeg odeljenja zaječarskog Zdravstvenog centra, kao i njegovu dogradnju i nadgradnju do spratnosti. Ovo je prva faza u rekonstrukciji kompletnog ZC Zaječar koja bi trebalo da se obavi, kako je planirano, do 2025. godine.

“Predmet javne nabavke su radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojećeg objekta Dečijeg odeljenja Zdravstevnog centra Zaječar sa Dečijim dispanzerom. Procenjena vrednost javne nabavke je 319.541.634,53 dinara (bez PDV-a), odnosno 383.449.961,00 dinara sa PDV-om”, navodi gradonačenik Zaječara Boško Ničić.

Postojeći objekat, ukupne bruto površine je 2178,83m², sastoji se iz tri celine. Sve celine imaju posebne ulaze, dok će nakon rekonstrukcije i dogradnje ukupna bruto površina objekta biti 2954,32m², a novim projektnim rešenjem planirana su četiri ulaza.

Dogradnja je planirana sa istočne strane postojećeg objekta. Dečiji dispanzer sastojaće se iz četiri celine: deo za školsku bolesnu decu, deo za predškolsku bolesnu decu, savetovalište za školsku decu (zdravi pacijenti), savetovalište za predškolsku decu (zdravi pacijenti).

Ove četiri celine imaće zasebne ulaze pa će pacijenti u potpunosti biti odvojeni. Svaka od četiri celine projektovana je tako da sadrži sve neophodne prostorije za nesmetano funkcionisanje – sanitarne prostorije zadovoljavajućeg kapaciteta uključujući i toalete za osobe sa posebnim potrebama, ambulante, čekaonice, sanitarne prostorije za održavanje higijene unutar objekta, adekvatno pozicionirane i dimenzionisane horizontalne komunikacije.

U centralnom delu objekta, kako je predviđeno, nalaziće se sanitarne prostorije, garderobe i kartoteke za ceo aneks, dostupne samo zaposlenim licima.

Rok za podnošenje ponuda zainteresovanih izvođača radova je 23. mart ove godine, do 12 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *