PU Bor: Hapšenja zbog teške krađe i prevare

Efikasnim radom borske policije rešeno je krivično delo teška krađa, a uhapšen je R.A. (1984) iz ovog grada osumnjičen da je izvršio ovo krivično delo.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronašla 5.600 kilograma bakarnih odlivaka i 70 kilograma anodnog bakra za koje se sumnja da je osumnjičeni u proteklom periodu ukrao iz jedne kineske kompanije, navodi se u saopštenju PU Bor.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Borska policija uhapsila je i P. L. (1978) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

On se tereti da je, u periodu od maja 2021. do 25. februara 2022. godine, prevario više lica od kojih je uzimao novac u iznosu od 300 do 1.500 evra obećavajući im da će ih zaposliti u jednoj kineskoj kompaniji i na taj način sebi pribavio oko 19.000 evra.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, saopštila je PU Bor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *