Sjajna Iva Maletić

Maturantkinja zaječarske Gimnazije Iva Maletić (IV3), nastavila je svoj niz sjajnih rezultata u trkama na 800 i 1.500 metara, objavljeno je na sajtu škole. Na Prvenstvu Srbije u dvorani za starije juniorke, koje je održano u Beogradu, u trci na 800 m Iva je osvojila 2. mesto, a u trci na 1.500 m treće mesto. Takođe, u Zagrebu je 1. februara održan drugi po redu tromeč između reprezentacija Slovenije, Hrvatske i Srbije, na kojem je u trci na 1.500 m Iva osvojila peto mesto.

Iva Maletić je učenica četvrtog razreda prirodno – matematičkog smera Gimnazije u Zaječaru. Atletikom se bavi duže od deset godina i do sada je ostvarila mnogobrojne uspehe, državne i međunarodne. Pre dve godine je nastupila na Evropskim olimpijskim igrama za mlade gde je zauzela 15. mesto u svojoj disciplini – srednje i duge pruge, 800 m. Iste godine je predstavljala našu školu na Školskom državnom prvenstvu i osvojila je prvu nagradu i devetu zlatnu medalju po redu. Dva najznačajnija međunarodna uspeha u karijeri Iva Maletić je ostvarila na Balkanskom prvenstvu – na 800 m zlatnu, a u štafeti 4 X 400 m bronzanu medalju. Do ove školske godine osvojila je 7 srebrnih i 4 bronzane medalje u trkama na 800 i 1.500 m. Uspela je da ostvari i normu za Svetsko prvenstvo u Keniji. U trci na 1.500 m u Istanbulu osvojila je drugu nagradu. Iva Maletić je do sada osvojila 211 medalja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *